2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Kárász Róbert nem tölti ki a felmondási idejét az ATV-nél, miután a csatorna meghazudtolta a Baranyi-ügyben

Még mindig nem simultak el teljesen a Baranyi Krisztina vs. Pesti Srácok csörte keltette hullámok: péntek este Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője azt nyilatkozta a Mandinernek, nem tölti ki a felmondási idejét, nem vezet több műsort a csatornán amiatt, mert annak vezetői meghazudtolták ebben az ügyben.

Az alapsztorit bizonyára sokan ismerik, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert behívták az ATV Kárász Róbert és Krug Emília vezette reggeli műsorába, ahol meghívott kérdezőként a Pesti Srácok munkatársa, Szalai Szilárd faggatta volna. Baranyi azonban gusztustalanul viselkedett, arra hivatkozott, hogy korábban leszögezte, "nem nyilatkozik általa propagandaterméknek vélt sajtóorgánumoknak."

A balliberális polgármester azt mondta, nem tudott róla, hogy egy Szalai kérdezné őt a műsorban, ott helyben szembesült csak ezzel, különben nem is ment volna el. A megoldása aztán az lett, hogy nem válaszolt neki élő adásban, illetve alpári, személyeskedő kijelentéseket tett.

Egyértelmű egyébként, hogy a felvétel előtt találkozhattak az ATV épületén belül a műsorra készülődve.

Az ügynek aztán lett egy Fürjes Balázs vs. Baranyi szála, illetve egy Baranyi vs. Jeszenszky Zsolt leágazása is, de mi most ugorjunk Kárászra.

A napokban Kárász Róbert a Facebookon egy Fürjes Balázs posztja alatti kommentben tagadta Baranyi Krisztina egyik állítását. Arról írt, hogy a ferencvárosi polgármester az adás előtt igenis találkozott a Pesti Srácok újságírójával, így tudhatta, hogy ő lesz a kérdező. A 24.hu erre felhívta Baranyi Krisztinát, a polgármester pedig a lapnak azt mondta, Kárász nem mond igazat.

Az „ATV műsorvezetője pontosan úgy csúsztat és torzít, mint a szennymédia propagandistái” – közölte.

Az ATV ezután a 24 kérdésére megírta, hogy „Kárász Róbert az ATV engedélye nélkül kommentált a Facebookon, és mivel a leírtak nem tükrözték a valóságot, a csatorna arra kérte, hogy törölje a megjegyzését.”

Erre az egészre reagált most Kárász a Mandinernek. Elismerte, nem kért engedélyt a csatornától a kommentre, de számtalan hozzászólást írt már a közösségi médiában, nem gondolta, hogy ez szükséges.

Azt mondta, pénteken jelezték neki az ATV-től, hívja fel a polgármestert, és tisztázzák a dolgot, ő így is tett. Higgadtan beszéltek, de nem értettek egyet, különbözőképpen emlékeznek az ominózus jelenetre. „A telefonbeszélgetés során nem mondott semmilyen dehonesztálót vagy sértőt, durvát, pláne nem olyan szitkokat, amiket fél órával később nyilvánosan a fejemre szórt” – magyarázta Kárász.„Sőt, most már egyenesen hazugnak állít be. Mindezt tetézi, hogy ezzel párhuzamosan adta ki azt a bizonyos közleményt az ATV arról, hogy lényegében nem tudják megerősíteni a kommentem tartalmát.” Szerinte amúgy Baranyi Krisztina „az ember szemébe mézes-mázas, majd a következő pillanatban hátba szúrja”.

„Ez számomra immár becsületbeli ügy”

– szögezte le a tévés.

Ezért jelezte a csatorna vezetésének, hogy a maradék két hetet már nem viszi végig,

többet ott nem vezet műsort.

„A bizalom megbicsaklott, én azonban tartom magam az igazamhoz. Hat és fél évet dolgoztam az ATV-nél, sok ellenzéki politikussal beszéltem, furcsa, hogy pont most akarnak meghazudtolni. Ezt nem hagyhatom annyiban.”

 

Október közepén derült ki, hogy Kárász Róbert távozik az ATV-től, állítása szerint a jövőben a Premier Kultcaféra és a Fogadj Örökbe Egy Macit alapítványra akar koncentrálni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató