2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Mostantól a férfiak is viselhetnek sminket és retikült a British Airwaysnél

Már egy ideje elhagyták a hölgyeim és uraim megszólítást, de a "fejlődés" megállíthatatlannak tűnik. A konkurenciánál viszont már szoknyát is viselhetnek a férfiak.

A British Airways lazított korábbi szigorú megjelenési követelményeiből és nagy lépést tett a gendersemlegesség felé. Ezentúl a férfi alkalmazottak is használhatnak szempillaspirált, ajakfestéket és kifesthetik a körmüket – írja a Daily Mail 

Mint írják: ezáltal a férfi pilóták és légiutaskísérők is "sokkal többet mutathatnak meg saját identitásukból". A hajviseletre vonatkozó szabályokon is lazítottak, így akár copfos férfi pilótával is találkozhatnak a jövőben a British Airways járatain utazók. A személyzet tagjai pedig nemtől függetlenül hordhatnak kézitáskát.

A hölgyeim és uraim már a múlt

A lépés nem sokkal azután történt, hogy a cég járatain elhagyták a hölgyek és az urak megszólítást az utasok esetében. Ugyanakkor a nemek szerint megkülönböztetett egyenruha egyelőre marad.

A Virgin Atlantic-nál azonban a férfi légiutaskísérők már választhatnak szoknyát, míg a nők felvehetnek nadrágot is.

A cégnél a személyzet mindezek mellett mostantól névmásjeleket is kap, hogy közölhessék az utasokkal és a többi dolgozókkal az általuk preferált megszólítást – írja a lap.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató