2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Trump szerint a Republikánus Párt nyerte a félidős választásokat

Győzelemnek tekinthető az az eredmény, amelyet a Republikánus Párt elért az amerikai félidős választásokon – jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök.



“GYŐZTÜNK! PELOSI (A DEMOKRATA NANCY PELOSI, A KÉPVISELŐHÁZ ELNÖKE – TASZSZ) ELMENT, MIÉNK A KONGRESSZUS, ÉS HA MEG TUDJUK ÁLLÍTANI A NAGYON NYILVÁNVALÓ CSALÁSAIKAT, AKKOR A SZENÁTUST IS ÁTVESSZÜK. NAGY GYŐZELEM, NE LEGYETEK HÜLYÉK. ÁLLJATOK KI A HÁZTETŐKRE ÉS KIÁLTSÁTOK HANGOSAN!” – ÍRTA A TRUTH SOCIAL PLATFORMJÁN.

Trump a Gab.com-on

Az Egyesült Államokban november 8-án tartották a félidős választásokat. Trump korábban azt állította, hogy a Republikánus Párt átveszi az irányítást a kongresszus mindkét kamarája felett. Több jelöltet személyesen is támogatott. A szavazólapok feldolgozása még tart, és bár a republikánusok még nem biztosították a többséget a képviselőházban, a következő napokban nagy valószínűséggel ez meglesz.

A szenátus jövője december 6-án dől el, amikor Georgia-ban tartják az időközi választásokat. Számos republikánusbarát médium máris Trumpot hibáztatta a párt gyenge szereplése miatt, és azt közölték, hogy Ron DeSantis floridai kormányzó jobb elnökjelölt lenne 2024-ben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató