2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Ursula üzent Kijevbe: Kedves Zelenszkij, számíthatsz az EU szolidaritására Ukrajnával, amíg csak szükséges

A kontinens árulója ismét üzent az ukrán elnöknek.

A Twitter oldalán a következőt írta:

Kedves Zelenszkij, számíthatsz az EU szolidaritására Ukrajnával, amíg csak szükséges. Szolidaritási sávjaink most is összeköttetésben tartják Ukrajnát a világgal. Hosszú távon pedig közelebb hozzák Ukrajna gazdaságát az EU-hoz.

A korrupciós botrányba keveredett Ursula von der Leyen túltolja már az ukránoknak szánt támogatást. Mint ismert, az Európai Bizottság elnöke a koronavírus-járvány idején bukott le.

Az Európai Ügyészség hivatalosan is vizsgálja az EB és a Pfizer tavaly májusi szerződését, amelyben az EB 35 milliárd euróért vásárolt 1,8 milliárd koronavírus elleni vakcinát a cégtől. Ez az a vakcinabeszerzés, amelyben Magyarország nem kívánt részt venni, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter indoklása szerint 19 millió Pfizer-vakcinát kellett volna megrendelni és kifizetni, függetlenül attól, hogy szükség lesz-e az oltóanyagokra. A megállapodással kapcsolatos botrányt az okozza, hogy a The New York Times megírta: Von der Leyen gyakorlatilag sms-ben egyeztetett a részletekről a Pfizer vezérigazgatójával, Albert Bourlával.

A minap az energiaválság közepette jelentette be, hogy Európa felkészült a télre.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató