2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A FIFA egykori elnöke kitiltaná Iránt a világbajnokságról

Sepp Blatter, a FIFA korábbi első embere úgy véli, hogy az iráni tüntetéshullámra drasztikus intézkedésekkel reagáló kormány felé jelezni kell.

A 86 éves volt sportvezető a Blick című svájci lapnak fejtette ki véleményét, amelyben elmondta, hogy amennyiben még most is ő lenne a FIFA vezetője, úgy Iránt kizárná a jövő héten kezdődő világbajnokságról.

Blatter nem először emelte fel a szavát a világbajnoksággal kapcsolatosan, nemrég ugyanis azt mondta, hogy hiba volt Katarnak ítélni a torna rendezési jogát. Úgy vélekedett, hogy ez Nicolas Sarkozy egykori francia elnök közbenjárása miatt történt.

Hozzátette ugyanakkor, hogy érthetetlennek tartja Gianni Infantino jelenlegi FIFA elnök állásfoglalásának hiányát Irán kapcsán – számolt be róla az ESPN. Blatter azt azonban nem fejtette ki, pontosan milyen „állásfoglalásra” gondolt a regnáló elnöktől.

Iránban immár 53 napja tartanak az országos tüntetések, melyek azóta tartanak, hogy egy 22 éves kurd nőt, Mahsza Aminit szeptemberben letartóztatott az iráni „erkölcsrendőrség”, mert állítólag a hidzsáb “nem megfelelő” formáját viselte, és emiatt halálra verték.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató