2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Albánok lepték el a londoni Westminstert, mert a brit belügyminiszter "inváziónak" nevezte az inváziójukat

Kiakadtak az albánok és rasszizmust kiáltottak.

Az albánok szombat délután zászlót tűztek Winston Churchill szobrára a Parlament téren, miközben Suella Braverman kijelentései ellen tiltakoztak.

Több mint 1500 tüntető gyűlt össze a Westminster-hídon, majd a Westminster-palota felé vonultak, arra kérve a kormányt, hogy tartsa tiszteletben őket mint embereket és az emberi jogaikat, kijelentve, hogy nem minden albán bűnöző. 

A fővárosban forgatott videofelvételeken látható, amint a tüntetők a kezükben a kétfejű sassal ellátott nemzeti zászlót és transzparenseket tartanak. 

Nigel Farage a következőket írta a tüntetésről:

"Ezek az emberek nem törődnek sem az országunkkal, sem a múlt áldozataival. Ami ma Londonban történik, az szégyen! 


Amikor a csoport elérte a Parlament teret, néhányan Nagy-Britannia háborús vezetője felé indultak, ami a politikusok szerint sértés és otrombaság volt. Miközben az albánok az emlékművön állva filmezték magukat, a közelben a fegyveres erők veteránjai, akik az Emlékezés Vasárnapjára készültek, undorodva nézték.

Később a tüntetők útját a Downing Street felé rendőrök zárták le, akiket kifütyültek és kigúnyoltak.

Sir John Hayes tory képviselő a következőket mondta: "Sértő és megdöbbentő, hogy egy olyan időszakban, amikor a két európai háborúra és más 20. századi konfliktusokra emlékezünk, ezek a tüntetők Sir Winston Churchill, nagyszerű hadvezérünk szobrát vették célba.

"Ez mélyen sértő, miközben ezen a hétvégén az elesettek emlékére gyűlünk össze".

Az albán tüntetők tegnap Westminsterben is két órára elzárták az utakat, "Szégyelljétek magatokat" skandálva, és összegyűltek a Westminster hídon, ahol egy dízelgenerátor által működtetett hangrendszer albán zenét játszott.

Suella Braverman, (szülei: Mauritiusról és Kenyából származnak) a brit belügyminiszter a múlt hónapban nagy port kavart, amikor azt mondta, hogy Nagy-Britanniát illegális migránsok "inváziója" fenyegeti, de azóta megduplázta fogadalmát, hogy

megállítja a Csatornán átkelő illegális migránsok áramlását, akiknek 42 százaléka albán.

Braverman asszony megjegyzéseit követően Edi Rama albán szocialista miniszterelnök azzal vádolta az Egyesült Királyságot, hogy diszkriminálja honfitársait, hogy elterelje a figyelmet "politikai kudarcairól".

Rama azonban tegnap a saját háza táján vált a harag célpontjává. Ezrek vonultak végig a fővárosban, Tiranában, hogy kormányát okolják a Nagy-Britanniába irányuló tömeges kivándorlásért.

A tömeghez szólva Sali Berisha volt miniszterelnök azt mondta, hogy "a világ úgy tekint ránk, mint az illegális tutajok népére", és azzal vádolta Rama urat, hogy "megfosztja" a nemzetet a szabadságjogaitól.

Tom Hunt tory képviselő azt mondta: "Nem tudom, hogyan gondolták, hogy ez valahogy megkedvelteti őket az emberek körében ebben az országban. Hogyan gondolták, hogy az országuk zászlaját egy nemzeti hős emlékműve fölé tűzni bármi más, mint sértő, megdöbbentő és ellentétes azzal, amit el akartak érni".

Braverman asszonyra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy kezelje a válságot, mivel a menedékkérelmek feldolgozásában hatalmas elmaradások vannak, és a migránsok fogva tartási központjaiban szörnyű körülmények uralkodnak - írja a Dailymail.

Közben Dunkerque-nél a francia rendőrök próbálják visszatartani az új érkezőket:

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató