2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kaczynski: Nem szeretnénk egy olyan országot ahol 12 éves lányok leszbikusnak vallják magukat

A PiS vezér szerint ha „egy két méter magas, 120 kilós, szakállas" hallgatót az oktató nem az általa választott női néven nevezi, elnyomással kell szembenéznie.

„Hölgyeim és uraim, nem szeretnénk egy olyan országot – pedig sajnos már Lengyelországban is terjed az ilyen –, ahol 12 éves lányok leszbikusnak vallják magukat” – mondta Wadowice városában Jaroslaw Kaczynski a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság pártjának (PiS) vezetője, olvasható a NotesfromPoland tudósításában.

A lengyel pártvezér nem finomkodott: őrültségnek titulálta az LMBT-mozgalmat és a gender-jelenséget is, amelyektől országa egyetemeit is félti. Szerinte ugyanis ha „egy két méter magas, 120 kilós, szakállas" hallgatót az oktató nem az általa választott női néven nevezi, elnyomással kell szembenéznie.

Kaczynski reagált hét eleji, botrányt okozó szavaira is, miszerint azért születnek kevesen, mert túl sokat isznak a fiatal nők Lengyelországban.

 „Senkit nem akartam megbántani” – szögezte le a pártvezér.

„Csak az igazat akartam elmondani egy bizonyos jelenségről. A nők és férfiak közötti teljes egyenlőség híve vagyok az élet minden területén. De ez nem jelenti azt, hogy a nőknek férfiként a férfiaknak meg nőként kéne viselkedniük” – tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató