2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Hadházynak végleg elege lett a Fidesz győzelme után: csak a forradalom maradt!

Tegnap Szekszárdon szomorú eredmény született egy időközi önkormányzati választáson: a 2019-ben még extrém szoros körzetben viszonylag magas részvétel mellett nagy aranyban győzött a fideszes jelölt.- vezeti fel friss posztját Hadázy.

Majd így folytatja:

Pofont kapni mindig rossz dolog, de minden ilyen pofonban benne lehetne a lehetőség, hogy végre egyszer felébredjen az ellenzék.

Szekszárdon ugyanis kifejezetten jó jelöltje volt a helyi ellenzéket összefogó Éljen Szekszárdnak, kifejezetten sok munkát tettek bele a helyiek és egy ilyen kis körzetben az anyagiak sem okozhattak problémát. Ezért végre egyszer valóban le kellene vonnunk néhány tanulságot:

Itt a világos bizonyíték rá, hogy magától nem fog összedőlni az Orbán-rendszer; téved, aki azt hiszi, hogy a gazdasági válság majd elsöpri a kormányt és elég lesz csak beleülni a tutiba. (Hányszor hallottam, hogy “készüljünk, ez a rendszer már megbukott” és “majd, ha megjönnek a számlák, észhez térnek az emberek…”. A Fidesznek ugyanis nagy gyakorlata és kiépített rendszere van arra, hogy túléljék bármilyen válságot, lásd a COVID-járványt vagy az ukrajnai háború kitörését. Egy valódi demokráciában bármelyikbe belebukhatott volna, mégis túlélte.
Írtam korábban arról, miért vesztett áprilisban az ellenzék, és a “4P” most is érvényes: kiépült a pártállam, kezükben a propagandagépezet , gyakorlatilag korlátlan mennyiségű pénz áll rendelkezésükre, és persze, az ellenzéki pártok sincsenek jó állapotban.

Amíg ezek a körülmények fennállnak (különösen ameddig korlátlan pénzből működik a hazug állami propaganda), addig a Fidesz képes lesz tömegeket megtéveszteni és akár hazugsággal, akar zsarolással, akár lefizetéssel rávenni, hogy rá szavazzanak. Amíg nem küzdünk meg a tisztességes választások feltételeiért, addig a választásokat el fogjuk veszíteni, mindegy, hány párt, milyen felállásban áll ki ellenük.

Van, aki most éppen azt tartja az üdvözítő megoldásnak, ha mindneki beáll egyetlen párt mögé, de szerintem az “egy a tábor, egy a zászló” jelszót hagyjuk meg Orbán Viktornak, Nem tűnik a legjobb stratégiának, ha a következő év arról szól, hogy a pártok azon versenyeznek, melyiküknek van néhány százalékkal többje a többinél A régi idők szereplőinek bármilyen újracsomagolása, vagy egy másik, más színű Fidesz felépítése ugyanarra az eredményre vezet. Ha valóban győzni akarunk, akkor a szemétdombon kakaskodás helyett világos célokat kell kitűzni: a választások tisztességes feltételeinek megteremtését. És nem, nem lehet megúszni, hogy ezekért megharcoljunk, mert a Fidesz nem fogja magától kiengedni a kezéből a legfontosabb fegyvereit! A hibrid rezsim ellen csak egy hibrid forradalom vezethet eredményre!- zárta gondolatait Hadházy.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató