2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Az első interjú Budaházyval otthonából - Videó

Több mint fél éven át tartó ismételt letartóztatás után egy hete fordulat állt be a Budaházy-ügyben: Budaházy Györgyöt kiengedték a börtönből, megszüntetve a letartóztatását, így ugyan nyomkövetővel felszerelve, de hazatérhetett a családjához. Itt, a családi otthonában fogadta a PestiSrácok.hu stábját, és interjút adott, amelyben többek közt elárulta, miért és hogyan tudták hónapokkal tovább bent tartani, mint a társait.

Felidézte azt a 2019-es tüntetést a gyermekek és oktatásban részt vevők LMBTQ-érzékenyítése ellen, amelyből a Háttér Társaság egyik tagjának feljelentésére és a Soros-szervezet erős nyomásgyakorlását követően csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsították meg. Különös módon éppen akkor, amikor a Hunnia-ügyben az ítélethirdetés következett. A nemzeti radikális azt is elárulta a PS-nek, mi tartotta benne a lelket, miért nem tudták megtörni az elmúlt lassan másfél évtized alatt.

– Én a kegyelmet nem kiharcolni, kikényszeríteni akarom, hanem kérem, mert a kegyelmet kérni szokás. A büntetőeljárásom tisztességes, törvény szerinti lefolytatását viszont követelem, mert a tisztességes igazságszolgáltatáshoz jogom van – jelentette ki Budaházy.

A 2000-es évek nemzeti ellenállásának egyik vezetője beszél a Hunnia-per anomáliáiról, arról, hogy miért is gondolja azt, az őt elítélő bíró esetében olyan fokozottan áll fenn az elfogultság látszata, hogy alapvető dolog lett volna összeférhetetlenséget jelentenie.

Részletesen mesél arról is, hogyan, milyen nyomásra történt teljesen abszurd meggyanúsítása közösség tagja elleni erőszak gyanújával egy olyan békés tüntetés miatt, ahol még csak fizikai kontaktusba sem került senkivel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató