2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Provokáció: az angol és a német válogatott is LMBTQ+ festésű géppel megy a katari világbajnokságra

A Virgin Atlantic és a Lufthansa is az "LMBTQ+ jogok mellett áll ki", amikor a focistákat Katarba viszik.



A Virgin Atlantic "Rain Bow" nevű repülőgépének fedélzetén repül majd az angol labdarúgó-válogatott a 2022-es katari világbajnokságra – írja az Independent.

Az Airbus A350-es repülőgép oldalán a "Rain Bow" felirat díszeleg, a légitársaság LMBTQ+ ikonja, Oscar mellett. Az ikon egy szivárványcsíkos edzőcipőt viselő, brit zászlót maga mögött húzó férfit ábrázol.

Nem ez az egyetlen légitársaság, amely a világbajnoki járatot az LMBTQ+ jogok védelmére használja fel. A Lufthansa a német labdarúgó-válogatott egy olyan géppel viszi Katarba, amire az van ráírva, hogy „a sokszínűség győz”. A "Fanhansa" becenevű Airbus A330-as repülőgép külsején egy színes, egymást átkaroló embereket ábrázoló festmény látható, amelyet Peter Phobia német illusztrátorral közösen terveztek.

Az LMBTQ+ aktivisták évek óta azt követilik, hogy a 2022-es világbajnokságot ne Katarban rendezzék.

Az országban az azonos neműek kapcsolata és házassága is illegális; az elmúlt hetekben a világbajnokság nagykövete, Khalid Salman azt mondta, hogy a homoszexuálisoknak el kell fogadniuk az ottani szabályokat, a homoszexualitást pedig elmebajnak nevezte.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató