2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az oroszok ismét keményen szétrakétázták az ukránokat

 

Kijev területén megszólaltak a légvédelmi szirénák,- 13:33-kor.

"X-101 rakéták tömeges indítása zajlik Ukrajnában Tu-95-ös bombázókkal a Volgográd-Asztrakhan régióból. Több mint 40 rakéta" - ukrán média

 

FRISSÍTÉS:

Ukrajna több részén is légiveszélyt hirdettek.

 

- Közben az ukrán jelentések szerint a Fekete-tenger felől is érkeznek rakéták.

- Felszólították a lakosságot, hogy menjenek az óvóhelyekre Kijev, Zsitomir, Cserkaszi, Vinnicja és Kirovográd régiókban.

- Az ukrán média szerint nagyobb támadás várható mint október 10-én. A jelentések szerint 10 db Tu-95-ösről van szó, amelyek akár 80 rakétát is hordozhatnak.

- Már országos a légiriadó:

 

Élő hírfolyamunkat itt olvashatjátok

 

Élő közvetítésünk véget ért mára

Több megyében elhalkultak a légvédelmi szirénák.

Az eddigi legbrutálisabb, orosz rakétatámadást láthattuk...

Köszönjük a figyelmeteket!

 

Megszólalt az USA

Az Egyesült Államok határozottan elítéli Oroszország legújabb rakétacsapásait Ukrajna ellen

- Jake Sullivan, a Fehér Ház tanácsadója.

Csernyihiv

Az ukrán fővároson kívül több városból és régióból is jelentettek rakétatámadásokat. A Csernyihivi Regionális Katonai Igazgatóság vezetője, Vjacseszlav Csausz szerint a légvédelmi erők a csernyihivi területen több becsapódást is megelőztek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a lakosság semmilyen esetben ne töltsön fel fotót vagy videót a támadásokról a közösségi médiában, ahogy a légvédelmi erők munkájáról, a csapatok telepítéséről és mozgásáról se. „A rakétatámadás folytatódik” – hívta fel a figyelmet.

Cserkaszi

Ihor Taburec, a cserkaszi területi katonai közigazgatás vezetője is arról számolt be, hogy a régió területe felett ellenséges rakéta csapódott.

Mikolajiv

Vitalij Kim, Mikolajiv katonai vezetője közösségi oldalán azt írta: „Szemetek. Csak lakott városokra lőhetnek. Újjáépítjük. Mindegyiket megbosszuljuk.” Majd figyelmeztetett: 

A gazemberek kilőtték a rakéták harmadik hullámát. Maradjon mindenki fedezékben.

Szumi

Szumi terület Romnij körzetében felrobbant egy légvédelmi rendszer, és lelőttek egy megszálló rakétát – közölte a helyi katonai vezetés.

A légvédelmi rendszer Zsitomir régióban is működésbe lépett.

Odessza

Az ukrán kikötőváros, Odessza sem úszta meg, a közösségi oldalakon egyre több olyan felvétel jelenik meg, amelyen egy nagy füstfelhő látható egy rakétatámadás után.

Harkov

Olrkszij Szinyehubov, a harkovi katonai vezetés első embere megerősítette, hogy – a többnyire orosz ellenőrzés alatt álló régióban – több rakétacsapást is rögzítettek, azonban részletesebb infromációt egyelőre nem tettek közzé a támadással kapcsolatban.

Lviv

A magyar határhoz legközelebb eső terület, amelyet kedden rakétacsapás ért, Lviv. Andrij Szadovij polgármester szerint több robbanás is volt a városban. A város egy része áram nélkül maradt, és a mobilszolgáltatás sem mindenhol érhető el.

Nehezen szerzünk képeket és videókat

Teljesen elnémultak azok a csatornáink, ahonnan az információkat szerezzük be Olvasóinknak. Ukrajnában akadozik az internet is, főleg Kijevben. Közben felszólították a lakosságot is, hogy semmit ne osszanak meg a közösségi oldalakon. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató