2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Toroczkai: az ukrán halállistára felkerülni megtiszteltetés

Reagált a Mi Hazánk elnöke arra, hogy az ukránok feltették a Mirotvorec nevű halállistára.

Megfenyegették Ukrajnából kárpátaljai bejegyzése miatt a Mi Hazánk elnökét, sőt a halállistájáról elhíresült, Ukrajna ellenségeit listázó weboldalra is felkerült a neve. A politikus elmondta, hogy ez inkább megtiszteltetés számára.

A diplomácia békés keretein jóval túlmutató balhé dagadt Toroczkai László minapi Twitter-posztjából. A közösségi oldalon a lengyel függetlenség napjához gratulált november 11-én, hozzá egy 1939-es fotót is csatolt, egymással kezet fogó lengyel és magyar határőrökkel – azaz Kárpátalja Magyarországhoz csatolására utalt. Elárulta, azóta meg is fenyegették Ukrajnából.

– Mindössze egy fenyegető üzenet jött Twitteren Ukrajnából, azok után, hogy milyen hisztit csináltak, ez egész jó arány – mondta az ellenzéki párt politikusa.

Felkerült viszont a halállistájáról elhíresült ukrán weboldalra, a Mirotvorecre az ország „szuverenitásának és területi integritásának megsértése” miatt. „A magyar szélsőjobboldali politikus, újságíró 2001-ben a 64 Régió Ifjúsági Mozgalom, 2007-ben a Hunnia mozgalom alapítója, 2003-2013-ban a Magyar Jelen folyóirat főszerkesztője és kiadója volt. A „Szülőföldünk” magyar párt (2018-tól), korábban Jobbik (2016-2018) vezetője” – írja róla az ukrán portál, amely Toroczkai fotóját, születési idejét is közli.

Az oldal úgynevezett halállistáján olyan személyek kerültek fel, akiket ukrán szélsőségesek Ukrajna ellenségeinek tartanak. Ide került fel a Vlagyimir Putyin orosz elnök fő ideológusának tartott Alekszandr Dugina lánya, Darja is, majd egy bombával felrobbantották a terepjáróját, a „likvidálva” címke is megjelent az adatlapján. Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Bayer Zsolt is szerepel a listán.

Toroczkai László elmondta, egyáltalán nem fél.

Arra a listára felkerülni megtiszteltetés, főleg hogy régóta ott szerepel a kárpátaljai magyarság vezetőinek neve is. Amikor 2016-ban az illegális migráció akadályozása miatt az Iszlám Állam fenyegetett meg, az komolyabbnak tűnt, de persze semmilyen fenyegetést nem lehet bagatellizálni, főleg azok után, hogy Darja Duginát pusztán a véleménye miatt, Ukrajnán kívül felrobbantották. Ettől függetlenül egyáltalán nem félek, eddig sem féltem, ezután sem fogok

– szögezte le a politikus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató