2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Zelenszkij már tudja: orosz rakéták csapódtak Lengyelországba

 Az ukrán elnök máris közölte, hogy orosz rakéták voltak és cselekedni kell.

Az ukrán elnök szokásos esti beszédében főként a keddi rakétacsapásokról beszélt, amelyeket már korábban is kommentált, emellett azonban természetesen a lengyelországi robbanásra is kitért. Ugyan egyelőre hivatalosan sem a lengyelek, sem az amerikaiak nem erősítették meg, hogy orosz rakéták csapódtak be Przewodów városában, Zelenszkij egyértelműen orosz légicsapásról beszélt, és hozzátette, hogy csak idő kérdése volt, hogy az orosz terror túlnyúljon Ukrajna határain.

Mint mondta, a terroristát helyre kell tenni, és minél tovább húzzák ezt, annál nagyobb veszélyben lesz mindenki, akit elérnek az orosz rakéták. Zelenszkij szerint a mostani incidens „nagyon komoly eszkaláció”, amire válaszul meg kell tenni a megfelelő lépéseket. A lengyeleknek Zelenszkij azt üzente, hogy Ukrajna mindig támogatni fogja őket, a terror nem fogja megtörni a szabad embereket.

Mint mondta, Oroszország mindkettejüket terrorizálja, mindenki mással együtt, akit elér, de egyedül van a világ ellen, ők pedig mindent meg fognak tenni, hogy megállítsák.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató