2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kétgyermekes családdá vált egy ismert homoszexuális pár Magyarországon

Hosszas pereskedés után sikerült örökbe fogadnia egy kislányt is a Család az család alapítóinak.

„Itthon is történnek jó dolgok, még ezekben a mindenki számára viharos időkben is: a családunk tovább bővült, hiszen egy hosszas jogi procedúra során sikerült örökbe fogadnunk kislányunkat, Hannát. Andris csodálatos nagytestvér és imádják egymást, Walter még szokja az új helyzetet, mi pedig egyre kevesebbet alszunk, de minden perc megéri!” – írta Pál Marci, A család az család kezdeményezés elindítója közösségi oldalán. 

Az Apa&Apuként ismertté vált Pál Márton és párja, Hanol Ádám már korábban örökbefogadott egy kisfiút. Most pedig hosszas pereskedés után a családjuk egy kislánnyal, Hannával bővült – számolt be az esetről a Humenonline. A portál felidézte, hogy Hanol Ádámnak még a 2020-as törvénymódosítás előttről volt érvényes határozata a örökbefogadásra, amivel törvényesen, még miniszteri jóváhagyás nélkül volt esélyük örökbe fogadni. 

A bejegyzésből kiderült, hogy a kislány élete első napjaitól velük van. „De ehhez sok küzdelemre és szerencsére volt szükségünk. (...) Várakoztunk, de 

már-már lemondtunk egy második gyermekről” 

– idézte fel Pál Marci.

Majd megosztotta követőikkel Hanna történetét.

„Váratlanul megkeresett minket Hanna anyukája: ő nem tudja felnevelni, de szeretne róla gondoskodni és minket választott, hogy legyünk a szülei. (Fontos tudni, hogy a nyílt örökbefogadás során a biológiai anya/szülők dönthetik el, hogy ki nevelje fel születendő gyermekét/gyermeküket.) Ezután Hanna születéséig közösen és külön is jártunk tanácsadásra a szakszolgálathoz, ami előfeltétele a nyílt örökbefogadásnak. Ez alapján javasolták, hogy Hanna hozzánk kerülhessen, mi pedig nagyon vártuk a közelgő nagy napot” – írta az "LMBTQ-influencer".

A Magyar Helsinki Bizottság nyújtott jogi segítséget

„Hanna születése után azonban a gyámhivatal hirtelen visszavonta Ádám örökbefogadói engedélyét, minden komolyabb indoklás nélkül. Hivatalosan formai okok miatt akarták megakadályozni, hogy egy újszülött rögtön abba a családba kerüljön, ahol fel fog nevelkedni” – ismertette Pál a további részleteket.

Ez ellen Pálék fellebbeztek, majd nyertek, mire a gyámhivatal is fellebbezett, így került az ügyük a Kúriára, amely nem fogadta el a fellebbezési kérelmet, és utasította a gyámhivatalt az ítélet végrehajtására. A folyamat 9 hónap alatt zárult le. A jogi segítséget a család számára a Magyar Helsinki Bizottság nyújtotta – derült ki a Bizottság közleményéből.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Apa&Apu (@palmarci) által megosztott bejegyzés

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató