2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kocsis Máté kivégezheti az ellenzéket - titkosítások feloldását kéri

Megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban.

Ahogy azt korábban megírtuk, még október végén ült össze a nemzetbiztonsági bizottság Márki-Zay kampánypénzei miatt. Az ülésen meghallgatták a titkosszolgálat jelentését is az ügyben.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a magyar titkosszolgálatok megtették első jelentésüket a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

„Az ügyben megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett”

– hangsúlyozta a frakcióvezető.

Az anyag titkosításának feloldását kérte Kocsis Máté

A bejegyzésből kiderült, hogy a titkosszolgálati anyag minősítése 2051-ig titkos, azonban a bizottság csütörtöki ülésén Kocsis kezdeményezte ennek feloldását, „hiszen az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, 

melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak”

– húzta alá.

„Remélem – az ügy súlyára tekintettel –, hogy ennek nem lesz akadálya és azt is, hogy a baloldali pártok sem ellenzik mindezt” – tette hozzá.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint a megismert információkból kiindulva nyilvánvaló, hogy „az elemző-értékelő munka következő időszakos jelentése is olyan tényeket hoz majd a felszínre, melyek segítenek majd tisztán látni 

a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát, annak személyi és szervezeti összefonódásait”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató