2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az orosz rakétaarzenál mennyisége meglepte a Nyugatot

 A New York Times jelentése szerint ukrán és nyugati tisztviselők hónapok óta vitatkoznak arról, hogy Oroszország rakétakészletei kimerülnek, ennek ellenére az Orosz Föderáció továbbra is rendszeresen indít hatalmas rakétacsapásokat Ukrajnában.

Emlékezhetünk a hazai fake news oldalak mutatványaira is (hvg, 24, 444, telex, index, atv, stb...)

Na, de térjünk vissza a hírre...

Az amerikai tengerészgyalogság egykori ezredesére és a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának vezető tanácsadójára, Mark Cancianra hivatkozó kiadvány szerint csak néhány nyugati tisztviselőnek van világos elképzelése az orosz rakétaarzenál helyzetéről.

Kevés nyugati tisztviselőnek van világos elképzelése az orosz arzenál állapotáról, vagy pontosan tudja, hány rakéta maradt.

Cancian szerint Nyugaton úgy vélik, hogy Oroszország már régóta rakétákat és fegyvereket halmozott fel a NATO-val való "háború esetére".

Az orosz fegyveres erők október 10-én, két nappal a krími híd elleni terrortámadás után, amely mögött az orosz hatóságok szerint az ukrán különleges szolgálatok álltak, csapásokat mértek az ukrán infrastruktúrára. A csapások célpontjai országszerte energetikai, védelmi, katonai és kommunikációs létesítmények voltak, Harkivtól és Kijevtől Lvivig és Ivano-Frankivszkig. Azóta minden nap légicsapásokat jelentettek be ukrajnai régiókban, néha az egész országban. Volodimir Zelenszkij november 1-jén elmondta, hogy Ukrajna energetikai infrastruktúrájának mintegy 40 százaléka megsérült, ami tömeges áramkimaradásokhoz vezetett.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató