2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Dúró Dóra a szegregációt is bevezetné az iskolákban

A Mi Hazánk alelnöke szigorúbban lépne fel az állam helyében, a szegregációt is bevezetné az iskolákban.



Az alapfokú oktatást nagyon komolyan meg kellene reformálni, mert azok a támogatások és azok a formák, amiket az elmúlt 30 évben a különböző kormányok alkalmaztak, nem hatékonyak – így kommentálta Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese a Spirit FM Aktuál című műsorában azokat a statisztikákat, amelyek szerint 2010 óta növekedett a korai iskolaelhagyók száma, valamint hogy a komptenciafelmérések alapján a 15 éves magyar fiatalok negyede nem érti, amit olvas.

Az iskolaelhagyás megállítása érdekében Dúró szerint már kisebb korban is sokkal radikálisabban be kellene avatkozni, mert aki 15-16 évesen elhagyja az iskolát, annak a nevelését nem ebben a korban rontják el, hanem sokkal korábban.

A Mi Hazánk elnökhelyette szerint szigorúbb szabályokra lenne szükség, ahhoz hogy ezeket a normákat betartsák és a tanulás egy perspektíva legyen.

„Nyilván olyan családból jövő gyermekek esetében, ahol nem ezt látják, hogy a tanulás és a munka érték, ott rendkívül nehéz az állami beavatkozás, de úgy gondolom, hogy ez már nem elkerülhető” – jelentette ki Dúró Dóra, példaként a szigorúbb fellépésre a szegregációt említve.

„Nem azoknak a gyerekeknek kellene menekülniük egy iskolából, akik normális életre vágynak, hanem azokat a gyerekeket kellene kiemelni, akik nem tudnak vagy nem is akarnak beilleszkedni a normál szabályok közé” – fogalmazott.

Hozzátette: erről természetesen szakértőknek kell dönteniük, hogy kik azok a gyermekek, akiket más intézményekben kell nevelni, és számukra is biztosítani kell az átjárhatóságot, hogy vissza is lehessen kerülni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató