2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Feloldhatják a titkosítást Makizaj amerikai kampánypénzeivel kapcsolatban

A Nemzetbiztonsági Bizottságnál pattog a labda, a kormánynak nincs kifogása a titkosság feloldása ellen a Márki-Zay Péter vezette mozgalom külföldi finanszírozásával kapcsolatban.

Az Index megkereste a kormányt és a bizottságot is azzal a kérdéssel, hogy hozzáférhetnek-e a magyar titkosszolgálatok vizsgálatának eredményéhez. A kormánynak nincs kifogása az ellen, hogy az MMM számlájára amerikai forrásból beérkezett 1,8 milliárd forint miatti nyomozás eredményét a nyilvánosság elé tárják. Sas Zoltán, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke szintén támogatja a titkosítás feloldását, már csak a bizottság tagjainak kell szavazatukkal hozzájárulni az átláthatósághoz.

 

Az Ön által említett témában jelenleg is vizsgálat zajlik, a Nemzetbiztonsági Bizottság elé tárt információk titkos minősítéssel rendelkeznek, így azokról nem tudjuk tájékoztatni. A minősítés felülvizsgálatára vonatkozó kezdeményezés ellen azonban a kormánynak nincs kifogása. Amennyiben a Nemzetbiztonsági Bizottság elfogadja Kocsis Máté frakcióvezető úr javaslatát és megkeresi a minősítő szervezetet, a Nemzeti Információs Központ hozzá fog járulni a Nemzetbiztonsági Bizottsági ülésen elhangzott információk illetve az ülés jegyzőkönyvében is szereplő részek nyilvánosságra hozatalához”

– válaszolta a kabinetiroda az Index kérdésére.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató