2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Makizaj is követeli pénzeik titkosításainak feloldását

Reagált az egykori ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Fidesz frakcióvezetőjének csütörtöki felvetésére.

Ismert, október végén ült össze a nemzetbiztonsági bizottság Márki-Zay Péter kampánypénzei miatt. Az ülésen meghallgatták a titkosszolgálat jelentését is az ügyben.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a magyar titkosszolgálatok megtették első jelentésüket a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

„Az ügyben megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett”

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Kocsis posztja alatt kommentált az egykori baloldali kormányfőaspiráns. Mint fogalmazott, reméli, hogy nem csak blöffnek szánják a felvetést, mert így „végre kiderül, hogy az egész, amit művelnek az a szokásos lejárató kampányuk része.

Mi biztosak vagyunk benne, hogy a jogszabályoknak megfelelően jártunk el,

továbbá pedig eddig sem titkolóztunk, ezért is hoztuk nyilvánosságra a teljes elszámolásunkat”.

Továbbá kérte, e jelentések mellett hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat, a Pegasus-ügyről készült jelentéseket, valamint oldják fel a Paks 2, a Budapest-Belgrád vasútvonal építésére vonatkozó és a kínai hitelfelvételről szóló titkosításokat is.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató