2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Oroszok: Az ukrán fegyveresek szándékosan több mint tíz orosz hadifoglyot öltek meg

Az ukrán hadsereg szándékosan megölte az elfogott orosz katonákat - közölte az orosz védelmi minisztérium.



"Több mint tíz mozgásképtelen orosz katona szándékos és módszeres megölése közvetlen fejlövésekkel az ukrán fegyveres erők részéről senki számára nem fog "tragikus kivételként" megjelenni a kijevi rezsim által a hadifoglyok jogainak állítólagos általános betartása mellett"

- áll a közleményben.

Az orosz hadsereg szóvívője hangsúlyozta, hogy a feladott ukrán katonákat a genfi egyezmény valamennyi követelményének megfelelően tartották fogva - írja a RIA Novosztyi.

A védelmi minisztérium megjegyezte, hogy ez a brutális gyilkosság nem az első és nem elszigetelt háborús bűncselekmény volt, hanem általános gyakorlat az AFU-ban (Ukrán Fegyveres Erők), amelyet a kijevi rezsim aktívan támogat, és amely felett nyugati patrónusai szórakozottan szemet hunynak.

"De Zelenszkijnek és csatlósainak a történelem bírósága, Oroszország és Ukrajna népe előtt kell majd felelnie minden egyes megkínzott és megölt fogolyért"

- zárta a védelmi minisztérium.

Az interneten ma megjelent egy videó, amelyen ukrán fegyveresek lövöldöznek a földön fekvő, megadó orosz katonákra. Valerij Fadejev, a Civil Társadalmi és Emberi Jogi Elnöki Tanács elnöke szerint ez Makejevkában történt. A HRC vezetője az incidenst bizonyíthatóan dacos bűncselekménynek nevezte, és közölte, hogy nemzetközi vizsgálatot fog követelni. Az Emberi Jogi Tanács elküldi a videót az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatalának, az EBESZ-nek, az Európa Tanácsnak, az Amnesty Internationalnak, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának és más szervezeteknek.

A két videót a Telegram-csatornánkon megtekinthetitek!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató