2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Megszólalt a komcsi tanárok vezére: a rendszer rettenetesen szegregált, ami egy dél-amerikai típusú katasztrófához vezethet

Törley Katalin, a tanár-diák, kormányellenes tüntetések egyik felbújtója - aki az olasz partizán dalt énekli minden megmozduláson - elmondta a véleményét a rendszerről.

Törley elmondta, amikor megtudta, hogy elbocsátották a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból legelső reakciójában volt egy „végre” hangulat. Azt érezte, hogy valamit áttörtek, és tudta, hogy ennek lesz következménye, majd két másodperccel később rázuhant ennek a súlya – mondta a Tanítanék Mozgalom alapítója.

Törley Katalin szerint az iskolákban, óvodákban, szakképző iskolákban dupla prés alatt szenvednek a fiatalok és a tanárok is, hiszen meg kell felelni a NAT-nak, ugyanakkor van egy olyan igény, követelés a diákok felől az autonóm, kritikai gondolkodás iránt. Arról is beszélt, hogy elvették a helyi döntéseket, ahol jobban figyelhettek volna a diákok igényeire, valamint ezzel még jobban megerősítették a több évtizede fennálló, nagyon súlyos problémát, ami úgy véli, társadalmi tragédiához fog vezetni, miszerint a magyar iskolarendszer szélsőségesen szelektív, hamar vannak felvételi vizsgák, ahol a „jókat” elkülönítik a „rosszaktól”, amivel Törley szerint nem csinálnak mást, mint a fehér középosztálybeli értékeket jól hozó gyerekeket leválasztják azokról, akik ezt nem tudják hozni. Ezzel a rendszer rettenetesen szegregált, ami egy dél-amerikai típusú katasztrófához tud vezetni, aminek már most a szélén vagyunk – fejtette ki.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató