2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Megszavazták, ismét működik Donald Trump Twitter-fiókja

Visszaállította Donald Trump előző amerikai elnök fiókját a Twitter internetes közösségi oldal üzemeltetője. A döntést Elon Musk, a platform új tulajdonosa jelentette be.

Elon Musk kezdeményezésére szavazáson kérdezték meg a mikroblog felhasználóit arról, hogy  visszaállítsák-e Donald Trump volt amerikai elnök fiókját. A  több mint 15 millió voksoló közel 52 százaléka Donald Trump javára döntött.

Az oldal helyreállítása után azonnal megkezdődött a volt elnököt követők számának növekedése. Maga Donald Trump azonban úgy nyilatkozott, hogy nem kíván visszatérni a Twitterre, hanem elsődlegesen továbbra is az általa létrehozott közösségi oldalra, a Truth Socialra támaszkodik.

A volt amerikai elnök felhasználói fiókját azután függesztették fel, hogy egyes támogatói Joe Biden jelenlegi elnök beiktatása előtt, 2021. január 6-án megostromolták az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitoliumot Washingtonban, tiltakozásukat kifejezve, amiért szerintük meghamisították a választási eredményeket – adta hírül az MTI.

A Vadhajtások Twitter-fiókját már több mint 11000-en követik. Csatlakozz te is! Katt ide!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató