2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Felszólította Magyarországot a NATO-főtitkár

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az észak-atlanti szövetség 68. parlamenti közgyűlésének hétfői záróülésén felszólította a NATO-tagországok parlamentjeit, hogy nyilvánítsák terrorista állammá Oroszországot az ukrán energiainfrastruktúrát ért támadások miatt.



Az ukrán államfő videókapcsolaton keresztül mondott beszédében kiemelte: Oroszország milliók életét sodorja közvetlen veszélybe azzal, hogy télen tönkreteszi az áramellátást, a vízellátást és a fűtést. Zelenszkij az agresszor elleni szankciók további fokozását követelte, és szorgalmazta egy újabb korlátozó EU-s intézkedéscsomag elfogadását – közölte az MTI.

Az ukrán elnök köszönetet mondott az országának eddig nyújtott támogatásért, de további segítséget, kellő mennyiségű és minőségű légvédelmi és rakétaelhárító rendszerek biztosítását kérte a közgyűléstől.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a madridi ülésen felszólította Magyarországot és Törökországot, hogy mielőbb fejezzék be Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ratifikálását nemzeti parlamentjeikben.

Egy kis baki is történt:

"Senki sem támogathatja Ukrajnát... bocsánat... Oroszországot".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató