2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az USA közbeszólt: Koszovó 48 órával elhalasztja a bírságolásokat

Kurti koszovói miniszterelnök az Egyesült Államok kérésére további 48 órával elhalasztja a szerb rendszámokra kiszabott bírságot.

Koszovó még 48 óráig nem szab ki bírságot a szerb rendszámtáblákra - közölte Albin Kurti, az önjelölt köztársaság miniszterelnöke a közösségi médiában.

Pristina november 1-je óta felszólítja a szerb hatóságok által kiadott rendszámtáblák tulajdonosát, hogy regisztráltassa újra a rendszámtáblákat, ami miatt konfliktus alakult ki. A rendezésben részt vett Josep Borrell, az Eurodiplomácia vezetője és Jeff Hovenier, az Egyesült Államok koszovói nagykövete. A bírságokat tegnap akarták kiszabni, de a Hovenier hivatalos fellebbezését követően az intézkedést egy nappal elhalasztották.

"Köszönöm Hovenier nagykövet úrnak az elkötelezettségét és részvételét. Elfogadom a kérését, hogy 48 órával elhalasszák az illegális CM-ek és egyéb gépjárművek rendszámtáblái miatt kiszabott bírságok kiszabását. Örömmel dolgozom együtt az Egyesült Államokkal és az EU-val, hogy a következő két napban megoldást találjunk"

- írta Kurti a Twitteren.

Vucsics szerb elnök tegnap bejelentette, hogy megvédi a koszovói szerbeket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató