2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kadirov üzent az orosz hadifoglyokat kivégző ukránoknak

A csecsen hadúr súlyosan megfenyegette az elkövetőket.

Meghökkentette a közvéleményt az ukránok kijelentés, mely szerint jogosan végezték ki az orosz hadifoglyokat Makijivkában.

Erre a hírre reagált Telegram-oldalán a csecsen hadúr, Ramzan Kadirov is. Bejegyzésének elején felidézte, hogy „nemrégiben egy videó keringett az interneten, amely a kegyetlenség egy kirívó példája”. „Jól látható rajta, ahogy ukrán nacionalisták Makijivka faluban hidegvérrel lelőtték az orosz hadifoglyokat, akik korábban önként letették a fegyvert” – ismertette a történteket a hadvezér.

Mondanom sem kell, hogy ez egyenesen sérti az összes nemzetközi egyezményt, amely az előírt háborús normák szigorú betartására szólít fel?

A Nyugat azonban a velejáró képmutatásában hallgat erről a témáról” – hívta fel a figyelmet Kadirov.⠀

„Ezek a pokol kutyái megkapják, amit megérdemelnek”

Ebből az alkalomból az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma megfelelő nyilatkozatot tett, amelynek álláspontja elsősorban a hadifoglyokkal kapcsolatos nemzetközi megállapodásokon alapul. (...) „Nem elég, hogy bűncselekményt követtek el a Sátán ezen csatlósai, de tettüket még közzé is tették a világhálón. (...)  Biztos vagyok benne, hogy az elkövetett bűntett megtorlása nem fog sokáig váratni magára.

Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezek a pokol kutyái megkapják, amit megérdemelnek.

Azok, akiknek valahogy sikerült megúszniuk a büntetést, arra vannak kárhoztatva, hogy nyomorúságos életük hátralévő részét szorongva éljék le. Nem érdemelnek semmilyen jogot vagy elfogadott normát” – fenyegette meg az elkövetőket a csecsen hadvezér.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató