2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szivárványos pólóban provokált egy amerikai újságíró, a katariak feltartóztatták

A CBS Sports-nak dolgozó Grant Wahl-t félóráig tartották fogva a biztonságiak a tegnapi Wales elleni meccs előtt, állítólag azért, mert szivárványos pólóban provokált.

Grant Wahl, aki a CBS Sportsnak dolgozik és a Substack előfizetéses hírlevélküldő oldalon népszerű sportrovatot ír, az "LMBTQ+ közösséggel való szolidaritása jeléül" (magyarul: provokált) szivárványos pólóban érkezett a katari Ahmad bin Ali Stadionba.

A stadion médiabejáratánál azonban a biztonsági őrök feltartóztatták, és 25 percig nem is engedték el. Az őrök ez idő alatt dühösen követelték tőle, hogy vegye le a pólóját.

„Le kell cserélnie a pólóját”

– mondta az egyik őr.

„Ez tilos.”


Katarban az azonos neműek kapcsolata illegális, írta minderről Substack-en Wahl. „A FIFA azonban egyértelműen kijelentette, hogy a szivárványos zászlót szívesen látják a világbajnokságon. A katari rezsim azonban nagyon keveset nyilatkozott a témáról, ami aggodalomra ad okot, hogy a helyszínen másképp alakulnának a dolgok.”

A provokátor Wahl gyorsan kitett egy posztot az incidensről Twitterre, mire az egyik őr erőszakkal kitépte a kezéből a telefont. Egy másik őr ordítva követelte tőle, hogy vegye le a pólót. Wahl erre nem volt hajlandó.

A stadion médiabejáratánál ekkor felbukkant Andrew Das, a New York Times riportere, akinek Wahl elmondta, hogy mi folyik. Őt is feltartóztatták.

Az RTL beszámolója szerint a helyzetet végül a biztonsági őrök felettese oldotta meg, aki elnézést kért és szólt a beosztottjainak, hogy engedjék át Wahlt. Később a FIFA képviselője is bocsánatot kért Wahltól.

Ahogy az várható volt, az arab netezők elkezdték gúnyolni és emlékeztetni, hogy nem a hazájában van, illetve be kellene tartania az arab törvényeket.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató