2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szombaton újabb tüntetésre készülnek a pedagógusok és a diákok

Nem értenek egyet azzal, hogy a diákok azért tüntetnek, mert a tanárok nyomást gyakorolnának rájuk. A PSZ elnöke kiemelte, hogy a szakos tanárok hiánya is probléma.

November 26-ra tüntetést szerveznek a pedagógus szakszervezetek a Kossuth térre. Sok kolléga elfogadta a felkérésüket, vidéki pedagógusok is lesznek szép számmal, mert az egész ország problémáját szeretnék megjeleníteni – erről Szabó Zsuzsa beszélt az ATV Start című műsorban. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke hiszi, hogy ez már nem csak az oktatás ügye, hanem az egész társadalomé. Fontosnak tartja, hogy a tüntetés jó hangulatú legyen, diplomásokhoz, az ügyhöz méltó kiállást szerveznek, amit mindenki arccal, névvel vállalhat.

Schermann Fruzsina nevetségesnek nevezte azt a kijelentést, hogy a tüntető diákokra nyomást gyakorolnának a tanárok. Az ADOM Diákmozgalom szóvivője szerint a diákok önszervezésbe kezdtek, a megmozdulások motorjává váltak. Megjegyezte, hogy a diákok azok, akik megengedhetik maguknak, hogy hallassák a hangjukat, ezt elvitatni szörnyű.

Szabó Zsuzsa szerint a diákoknak nem csak a probléma, hogy nagy a terhelésük, hanem az is, hogy nincs szakos tanár, aki tanítsa őket. Hozzátette, hogy a diákok tudják, hány lyukas órájuk van, hány elmaradt órájuk van, hányszor helyettesít olyan, aki nem azt a szakot tanítja egyébként, és hányszor megy be az órára képesítés nélküli pedagógus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató