2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A nagyarcú németeken röhög a világ: Japán lemosta őket 2 - 1-re

2-1-es győzelmet aratott Japán a csoportkör első mérkőzésén.

A japán válogatottnak egy elképesztő meccset sikerült megfordítania. A 2-1-es győzelmével bejelentkezett az idei év legnagyobb vb-meglepetései közé.

A japán labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte Németországot a katari világbajnokságon. A vezetése után a német csapat többször is megduplázhatta volna előnyét, kapufát is lőtt, de ezeket a lehetőségeket elszalasztotta, a japán csereemberek pedig eldöntötték a meccset.

A német válogatott tagjai erőteljes kiállással kezdték a meccset: a csapatfotóra úgy álltak oda, hogy a szájukra tették a kezüket, ezzel jelezve, hogy a FIFA el akarja őket hallgattatni. Manuel Neuer szivárványos karszalagot hordott volna, de a nemzetközi szövetség szankciókat helyezett kilátásba.

Japán zörgette meg először a hálót, de lesről, így nem adták meg a gólt. Az első félidő nagy részében a német csapat dominált, a helyzeteivel ugyanakkor nem tudott mit kezdeni, de egy tizenegyest így is kiharcolt, amit Ilkay Gündogan értékesített. Volt még egy les miatt meg nem adott gólja a német csapatnak is a szünet előtt.

A 60. percben eldőlhetett volna a mérkőzés, Gündogan azonban a kapufát találta el. Valamivel később Gonda mutatta be parádék sorát, három nagyot is védett gyors egymásutánban a 70. percben.

Ez pedig döntőnek bizonyult, ugyanis innentől kezdve Neuernek kellett bemutatnia egy nagy védést, majd a csereként beküldött Doan a 75. percben kiegyenlített. A 83. percben egy japán szabadrúgásnál bealudt a német csapat, a szintén a kispadról beálló Aszano pedig a rövid felsőbe bombázott.

Bár volt pár lehetősége a későbbiekben is a németeknek, hiányzott az a plusz a játékból, ami a második gólhoz kellett volna. Pedig 26 lövése volt a csapatnak és 3,27-es xG-t hozott össze, de a befejezések pocsékul sikerültek.

Ünneplés Tokióban:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató