2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lövöldözés volt Virginia államban egy szupermarketben, legalább tíz ember meghalt

Egy fegyveres férfi legalább tíz embert megölt az amerikai Virginia államban lévő Chesapeake-ben található Walmart szupermarketben. A BBC azt írja, hogy a férfi, aki feltételezhetően a bolt vezetője volt, először tüzet nyitott, majd maga felé fordította a fegyvert és meghalt.


Chesapeake város rendőrségi szóvivője annyit mondott, hogy vélhetően a gyanúsított is a halottak között van. Leo Kosinski azt is hozzátette, hogy a feltételezés szerint a tettes egyedül volt.

Az incidensről szóló bejelentés nemsokkal este 10 óra után érkezett a rendőrséghez, amely nagy erőkkel vonult ki az üzletközpont Walmart hipermarketjéhez. Az áldozatok pontos számáról, és a körülményekről az első tájékoztatásban a rendőrség nem tudott beszámolni, azonban a BBC azt írja: tíz halottja van a lövöldözésnek.

A rendőrség azt közölte az újságírókkal, hogy a támadás helyi idő szerint 22:12-kor történt.

Vizsgálják, hogy az áldozatok között az üzlet alkalmazottai vannak-e

A városi rendőrség szóvivője arról is beszámolt, hogy egyelőre nem tudják, hogyan halt meg a gyanúsított, de úgy véli, nem a rendőrség lőtte le. A lövöldözéssel kapcsolatban azt is vizsgálják, hogy az áldozatok a bevásárlóközpont alkalmazottai voltak-e.

A CNN-nek nyilatkozva egy érintett elmondta, hogy az édesanyja éppen az üzletben tartózkodott amikor a lövöldözés kezdődött és üzeneteket írt neki, amelyben arra figyelmeztette, hogy valaki tüzet nyitott. A nő nem sérült meg, de továbbra is sokkos állapotban van.

A kedd esti támadás néhány nappal azután történt, hogy egy fegyveres szombat este tüzet nyitott egy melegbárban az amerikai Colorado államban, öt embert megölt, és 18-at megsebesített. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek, és sérülésekkel kezelik – közölte a rendőrség. A Colorado Springsben található Club Q a Facebookon közleményt adott ki, amelyben azt írta, lesújtotta a közösségüket az értelmetlen támadás, és köszönetet mondott a vendégeknek, akik megfékezték a fegyverest.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató