2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Pokolgépes merénylet történt Jeruzsálemben – legkevesebb egy halálos áldozat, többen életveszélyes állapotban (VIDEÓ)

Jaír Lapid, az átmeneti kormány miniszterelnöke bejelentette, hogy a kettős merénylet miatt összehívta a biztonsági kabinetet.

Két helyszínen robbantásos merényletet követtek el Jeruzsálem környékén szerda reggel, egy áldozat életét vesztette, hárman életveszélyesen, legkevesebb tizenöten kevésbé súlyosan megsebesültek – jelentette a katonai rádió.

A két pokolgép félórás különbséggel robbant fel, először a város bejáratánál található autóbusz-megállóban, majd a Ramot lakónegyedhez vezető egyik kereszteződésben található megállóban. A sebesülteket kórházba szállították, a rádió szerint négyen közülük olyan súlyosan sebesültek meg, hogy az orvosok az életükért küzdenek. Az egyik sebesült a kórházban elhunyt.

A Jeruzsálembe vezető főutakat a rendőrség lezárta. A Saáréj Cedek és a Hadassza kórház orvosainak beszámolója szerint az első robbantásban 12 -en sebesültek meg, közülük 4-en súlyosan, ketten a helyszínen elvesztették eszméletüket. A második, az első helyszíntől mintegy másfél kilométerre – Ramotnál – elkövetett robbantás miatt hét sebesült került kórházba, de ők csak könnyebben sebesültek meg. Ebben a buszmegállóban kevesen voltak a merénylet elkövetésekor. 

A rendőrség szerint ugyanaz a csoport hajthatta végre a két robbantást, teljes erővel megkezdték felkutatásukat. Kobi Sabtaj, a rendőrség főkapitánya is a helyszínre sietett. Jaír Lapid, az átmeneti kormány miniszterelnöke bejelentette, hogy a kettős merénylet miatt összehívta a biztonsági kabinetet.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató