2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az ügyészség vádalkut kötött Schadl bizalmasával

Házipénztár és EgyenlegMoncsi elnevezésű Excel-táblázatokban dokumentált minden pénzmozgást, így a Völner Pál volt államtitkárnak juttatott kenőpénzek kifizetését is a végrehajtói kar elnökének bizalmi embere, akivel az eljárás során vádalkut kötött az ügyészség – értesült a 24.hu. A lap szerint a nő 90 oldalnyi vallomást tett, amiben részletesen beszámolt Schadl ügyeiről.

Schadl bizalmasa hivatalosan végrehajtójelölt volt, valójában azonban Schadl pénzügyeseként dolgozott, tisztában volt azzal is, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke rendszeresen fizet kenőpénzeket – többek közt Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárnak is.

A vádirat szerint Schadl 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a Völner Pállal kialakított korrupciós kapcsolata révén. A pénzt az ő kérésére kinevezett végrehajtóktól kapta vissza, egy részét pedig – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – átadta a befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorló fideszes államtitkárnak. Az eljárásnak 22 vádlottja van, köztük Schadl, Völner, valamit Schadl apja, felesége és sofőrje is, de a kenőpénzeket táblázatokban vezető bizalmi ember csak tanúként szerepel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató