2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Csekk Katalin: Orbánék még mindig nem tudják hazahozni az uniós forrásokat

Dobrev után megszólalt a másik címeres hazaáruló.

Cseh Katalin az alábbiakat írta a Facebookon.

 Orbán Viktor és kormánya átverte a magyar embereket. Azt ígérték, minden rendben lesz, de ehhez képest továbbra sem képesek hazahozni a magyar embereknek járó uniós forrásokat.
Az Európai Parlament ma elfogadott határozata kimondja: garanciákra van szükség, hogy az uniós forrásokat valóban azok kapják, akiknek szánják: a magyar embereknek. Az üzenet nem az, hogy vegyék el a forrásokat a tisztességes magyaroktól. Ezt az mutatja a legjobban, hogy a szövegbe az én javaslatomra szó szerint bekerült, hogy a Bizottság "találjon módot az uniós források helyi önkormányzatokon és nem kormányzati szervezeteken keresztül történő elosztására."

És, hogy mi a megoldás?

Százszor elmondtuk már a kormánynak, hogy mit kell tenni. Nem új hatóságok létrehozásával kell húzni az időt, mert senki nem hiszi el ‒ sem otthon, sem Brüsszelben ‒, hogy ez bármin változtat.
Hiteltelen ígéretek és semmitmondó látszatintézkedések helyett tettekre van szükség. Ha kormány egy percig is komolyan gondolná a magyar emberek érdekeit, azonnal csatlakozna az Európai Ügyészséghez. Ez nem várhat tovább, az utolsó utáni pillanatban vagyunk. Már így is súlyos károkat szenvedtek a magyar emberek a kormány jogállamot lábbal tipró, az EU-s pénzeket akadályozó politikája miatt.

A hosszú távú megoldás pedig az, amiért a mandátum kezdete óta dolgozunk: közvetlen forrásokat az önkormányzatoknak, kórházaknak, iskoláknak!

A bejegyzés alatt meg tudjátok írni a finom és kedves véleményeteket!

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató