2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Migránsbandák lövöldöztek Horgoson - rettegnek a helyiek

Mint ismert, tegnap este elszabadult a pokol a vajdasági faluban. A beszámolók szerint két migránsbanda csapott össze, ezért hallottak a falubeliek fegyverropogást még késő este is.

Csütörtök délután kezdődött a rendbontás Horgoson, ahol még késő este is lövöldöztek az utcán - írta meg a Szeged365.hu.

Egy térfigyelő kamerán látni lehetett, hogy 18 óra előtt pár perccel géppuskával felfegyverkezett kapucnis férfiak vonultak végig a Bartók Béla utcán. Egy másik videón - amit egy helyi Facebook-csoportba töltöttek fel - pedig hallatszik a fegyverropogás zaja.

A Szabad Magyar Szó beszámolója szerint Horgoson már a múlt heti falugyűlésen is

arra panaszkodtak a lakók, hogy a határmenti településen ezrével lehet migránsokat látni, virágzik a bűnözés, rendőr viszont nincs.

A portál falubeliek elmondása alapján azt írja, hogy a lakossági fórumot követő két napban két rendőr járőrözött a település központjában, de utána már nem lehetett látni őket, minden visszatért a régi kerékvágásba.

Csütörtökön aztán több rendőr is érkezett a faluba, miután lövéseket lehetett hallani a nyílt utcán.

A Szeged365.hu a Horgos A Mi Falunk nevű csoportban kiírt információkra hivatkozva azt írta, a katonáság is kivonult, és lezárták a falu központjában lévő Akácos és Kertész utcákat. A beszámolók szerint még este 10 környékén is ment a lövöldözés.


 
A Szabad Magyar Szó a helyiektől úgy értesült, hogy

két migránscsoport csapott össze a településen, egymásra lövöldöztek. Végül egy 50 fős migránscsoportot állítottak elő a rendőrök.

A lakosok a portálnak azt mondták, hogy félnek és elegük van, olyan, mintha egy második hadsereg alakult volna a falujukban, amit el akarnak foglalni. Rettegnek és mérgesek, amiért senki sem veszi őket komolyan.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató