2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Viktor Baloga: Nagy-Magyarország összes emlékét ki kell törölni Kárpátaljáról

Újfent az indulatok feltüzelésére játszik a Viktor Baloga névre hallgató fajgyűlölő ukrán soviniszta, aki a magyar „korcsok” írmagját is kiirtaná Kárpátaljáról. A magyar politikusoknak pedig azt üzente, hogy „akkorát kaphatnak a pofájukra, hogy az Urál mögött kötnek ki”, amennyiben Ukrajna területeiről álmodoznak.



Szintén Viktor Baloga volt, aki a legdurvábban támadta a kettős állampolgárság intézményét. Követelte, hogy azokat a tisztségviselőket, akik felvették a magyar állampolgárságot, tiltsák ki Ukrajnából és fosszák meg őket ukrán állampolgárságuktól.

Ez év októberében Munkácson azzal korbácsolták fel ismét az indulatokat, hogy október 12-én a munkácsi tanács tagjai többségének tiltakozása ellenére, online konferencia keretében végrehajtói bizottsági döntést hoztak, hogy a munkácsi vár ormán a Pákh család által finanszírozott Turul-emlékművet ukrán állami címerre cserélik. A város polgármestere mellesleg Andrij Baloga, Viktor Baloga fia.

A Turul-szobrot néhány órán belül ledöntötték egy Viktor Balogához köthető cég alkalmazottai. A szobor összetört, amiért Pákh Imre, New Yorkban élő magyar üzletember rongálás miatt büntető feljelentést tesz.

Viktor Balogának nem kell a történelmi Magyarországot emlegetni, hiszen elég egy Nagy-Magyarországot ábrázoló sziluett egy sálon, hogy ordenáré módon támadjon a magyarságra. Ha már úgyis nemzetközi értetlenséget váltott ki az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Nagy-Magyarországot ábrázoló szurkolói sállal köszöntötte a válogatottságtól búcsúzó Dzsudzsák Balázst, hát Viktor Baloga sem hagyta ki, hogy mondjon valami epéset.

Közösségi oldalán a kijevi oligarcha-pártelnök, parlamenti képviselő azt írta: Orbán Viktor most, ezzel a sállal fedte fel, hogy ki ő valójában – szerinte egy “krónikus birodalmi betegségben szenvedő ember”.  

„Nyilvánvaló, hogy a magyar fasiszták nem kapták meg a magukét a második világháború alatt, ha azt hiszik, hogy más országok területeinek elfoglalásával hatalmas állammá válhatnak. Mindenesetre jó, hogy felfedte a térképet, így könnyebb lesz nekünk, ukránoknak Nagy-Magyarország összes szimbólumával, szellemiségével végképp leszámolni.”  

– jegyezte meg Baloga.

Végül hozzátette:

 Orbán Viktornak jól fog még jönni a sál, ha végképp megőrül és úgy dönt, hogy elfoglalja Ukrajna egy részét, lesz majd mivel „törölgesse a pofáját”.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató