2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hszi Csin-ping bejelentette, hogy fejleszteni akarja a kapcsolatokat Észak-Koreával

Hszi Csin-ping kínai elnök Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek küldött válaszüzenetében kijelentette, hogy a Kínai Népköztársaság a világ történelmi változásai közepette meg kívánja védeni és fejleszteni kívánja a baráti kapcsolatokat Phenjannal, hogy hozzájáruljon a régió és a világ stabilitásához és jólétéhez - jelentette az észak-koreai Központi Távirati Iroda (CNTAK).



Korábban Kim Dzsongun gratuláló üzenetet küldött Hszi Csin-ping kínai elnöknek, amiért a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának főtitkárává választották újra a Kínai Kommunista Párt XX. kongresszusán októberben.

Hszi Csin-ping megköszönte Kim Dzsongun gratulációját, és azt mondta, hogy ez azt mutatja, hogy az észak-koreai vezető, a KNDK pártja és népe barátságos Kínával, és a kínai-koreai kapcsolatok fejlesztésére összpontosít.

"Rendkívül fontosnak tartom a Kína és Észak-Korea közötti kapcsolatokat. Az elmúlt években a főtitkár elvtárs (Kim Dzsongun - a szerk.) és én többször találkoztunk, és számos fontos dologban közös megegyezésre jutottunk, fejlesztettük a két ország közötti kapcsolatokat, és új lapot nyitottunk a történelemben, ezzel lendületet adva a Koreai-félsziget kérdésének politikai megoldási folyamatának, erőteljesen védve népeink közös érdekeit, valamint a regionális és globális békét és stabilitást" - mondta Hszi Csin-ping.

Hozzátette, hogy a világban, a történelemben és a korszakban példátlan változások zajlanak, és Kína ennek fényében szeretné megerősíteni a KNDK-val való kapcsolatokat.

"Az új helyzetben a főtitkár elvtárssal együtt szándékomban áll megerősíteni a kínai-észak-koreai kapcsolatok kiépítésének és irányításának munkáját, kiválóan védeni és erősíteni ezeket a kapcsolatokat, a lehető legjobb módon fejleszteni azokat, ezáltal biztosítva mindkét ország népének jobb jólétét, ösztönözve a szocialista ügy fejlődését, új és aktívan hozzájárulva a béke, a stabilitás, a fejlődés és a jólét előmozdításához a régióban és az egész világon" - mondta Hszi Csin-ping.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató