2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

NATO-főtikár: A béke támogatásának legjobb módja, még több fegyvert Ukrajnába

A NATO-tagok külügyminisztereinek találkozója előtt az ukrajnai német fegyverszállítások fontosságát hangsúlyozta Jens Stoltenberg főtitkár, további támogatást kérve, mivel a légvédelmi rendszer segít megvédeni az ukrán otthonokat, iskolákat és kórházakat az orosz rakétáktól, írja a Welt.

Stoltenberg beszélt a háború aktuális fejleményeiről is. „Putyin a vereségekre még durvábban reagál” – mondta a NATO-vezér, aki szerint a tél beköszöntével Moszkva azért kezdte bombázni Ukrajna infrastruktúráját, hogy térdre kényszerítse az országot.

„Putyin megpróbálja fegyverként használni a telet. De nem fog sikerülni neki.”

 

„Minél több katonai sikert könyvelhet el Ukrajna, annál erősebb lesz majd a pozíciója a tárgyalásokon, ebben segíthet a katonai támogatás.

A béke támogatásának legjobb módja Ukrajna támogatása.”

A főtitkár elismerte, hogy Ukrajna támogatásának ára van a nyugati országokban. „Az emelkedő élelmiszer- és energiaszámlák sok európai háztartás számára nehézséget jelentenek. De nem szabad elfelejtenünk, hogy Ukrajnában az emberek minden nap a vérükkel fizetnek.”

„Ha Putyin megnyerné a háborút, tovább folytatná az erőszakot. Ez még további háborúkat és még több szenvedést jelenenek. A saját érdekünk, hogy Ukrajna győzzön.” – mondta Jens Stoltenberg.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató