2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ukrajna: 15 év börtönt kapott az a férfi, aki Odesszában kitűzte az orosz zászlót

Árulással vádolták és 15 év börtönt kapott az Odesszában orosz zászlót kitűző férfi - írja a RIA Novosztyi.

Egy ukrajnai bíróság 15 év börtönre ítélt egy férfit, aki információkat adott tovább az ukrán csapatokról, és orosz zászlót is kitűzött egy odesszai házra - közölte kedden az állami nyomozóiroda.

"Az odesszai lakost hazaárulás, kollaboráció és emberrablás vádjában találták bűnösnek. A bíróság 15 év börtönbüntetésre ítélte" - közölte az ukrán állami nyomozóiroda a Telegram-csatornáján közzétett közleményében.

Az ügynökség szerint a férfi augusztus 22-én egy odesszai házra egy orosz zászlót helyezett ki "Odessza orosz város" felirattal. Emellett információkat gyűjtött és továbbított a városban lévő ukrán csapatokról és katonai létesítményekről, valamint "volt ukrán rendfenntartókat toborzott Ukrajna elleni felforgató tevékenységre".

"Az áruló sem hagyott fel a szokásos bűnözői tevékenységével. Bűntársaival azt tervezték, hogy elrabolnak egy hazafias gondolkodású odesszai üzletembert, aki önkéntes munkát végzett. Ennek érdekében az elkövetők egy pincét alakítottak ki, ahol megkínozták a férfit, hogy az "beleegyezett" az összes vagyonának és pénzének átadásába" - tette hozzá az állami nyomozóhatóság.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató