2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

30-an vergődnek a Belügyminisztérium előtt - libsi oldalak forradalmat vizionálnak

Gyors képes bejelentkezésünk a Belügyminiszterium előtti vergődésről.

A polgári engedetlenségben résztvevő tanárok kirúgása miatt tiltakoznak a szélsőbalos diákok.

A tanárainkat becsüljétek meg

„A tanárainkat becsüljétek meg”, „Ne rúgjátok ki a tanárainkat” – skandálják, meg persze az örök slágert: „Szabad ország, szabad oktatást!”

Törley Katalin: Radikális munkabeszüntetésre van szükség

A szülőktől a kommunista felforgató Törley Katalin azt kérte, hogy védjék meg a tanárokat, a diákoktól pedig azt, hogy szervezkedjenek. A tanároknak pedig azt üzente: álljanak le, radikális munkabeszüntetésre van szükség.

Majd bejelentette, hogy csütörtöktől több iskolában sem fognak dolgozni a tanárok, arra biztatott mindenkit, hogy tegyen hasonlóan. Karinthy Gimnáziumból például húszan nem veszik fel a munkát csütörtökön.

Törley Katalin Maruzsa Zoltánt, Pintér Sándort és Orbán Viktort is lemondásra szólította fel

„Sokkal-sokkal dühösebb vagyok, mint két hónappal ezelőtt” – kezdte beszédét a Kölcsey Gimnázium októberben elbocsátott tanára, Törley Katalin. Majd felolvasta a Belügyminisztérium ma megjelent közleményét a tanárok kirúgásának okáról, amit a szélsőbalos diákok hangosan kifütyültek. Azt mondta, ezt a közleményt korábban adták ki, mint hogy a tanárok megtudták a kirúgásukat.

A kormány egymillió gyereken akar bosszút állni? – tette fel a kérdést Törley. Ezt követően sorra vette, hogy kiket rúgtak ki: van köztük végzős osztályfőnök, pályakezdő tanár és – a kirúgott tanárokról részletesen ebben a cikkünkben írtunk. A Tanítanék Mozgalom vezetője szerint nem véletlen, hogy most történtek kirúgások: Törley szerint jelenleg az országban nincs benzin, nem jön pénz az EU-tól, de a kormány most kezd el bosszút állni a tanárokon.

A kommunista felforgató végül Maruzsa Zoltánt, Pintér Sándort és Orbán Viktort is lemondásra szólította fel.

„Pintér, gyere le” – skandálják 

„Pintér, gyere le” és „Ne nézzetek hülyének”- ezeket kiabálják a diákok.

A Tanítanék Mozgalom szombatra tüntetést hirdetett a Klebelsberg Központ elé.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató