2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Csekk Katka: Elégtelenre vizsgázott az Orbán-kormány

A Facebookon üzent a momentumos hazaáruló.

„Az Európai Bizottság mai bejelentésével hivatalossá vált: elégtelenre vizsgázott az Orbán-kormány.

A Bizottság nem tartja elégségesnek a 17 vállalt reformot, és 3000 milliárd forint felfüggesztését javasolja a Tanácsnak. A végleges döntés a hírek szerint december 13-án születik majd meg.

Rengetegszer figyelmeztettünk rá, hogy ez lesz – és azt is elmondtuk, hogy mit kell tenni. Súlyos hiba volt új hatóságok létrehozásával húzni az időt, különösen egy olyan helyzetben, amikor egy szavát sem hiszik már el ennek a kormánynak Brüsszelben. Ez így is történt: a Bizottság 13 pontban szedte ízekre a magyar kormány reformcsomagját.

Ha a kormány egy percig is komolyan gondolta volna a magyar emberek érdekeit, már réges rég csatlakozott volna az Európai Ügyészséghez, ami egy valódi hitelességépítő lépés lett volna. Tombol a megélhetési válság, mégis, mire várnak még?

Látszik, hogy végleg elfogyott a türelem Orbánékkal szemben. Ide vezetett a folyamatos rombolás, a zsarolások, a közös állásfoglalások blokkolása.

Miközben a kormány veszélybe sodorja az uniós forrásokat, mi továbbra is azért küzdünk, hogy azok megérkezzenek oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk: közvetlenül az önkormányzatokhoz, kórházakhoz, iskolákhoz.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató