2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Újabb bejelentés: Musk feloldja a Covid-cenzúrát a Twitteren

A Twitter a továbbiakban nem érvényesíti a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a "félretájékoztatás elleni irányelvét", a döntés a közegészségügyi szakemberek és a médiakutatók körében komoly aggodalmat keltett.

A szakértők szerint a változtatás "súlyos következményekkel járhat, ha a téves információk elriasztják az embereket a védőoltástól", és a továbbra is terjedő SARS CoV-2 elleni egyéb intézkedésektől.

A figyelmes felhasználók - helyi idő szerint - hétfő este vették észre a változást, az egymondatos frissítést a Twitter szabályai között: "november 23-tól kezdve a Twitter nem érvényesíti a Covid-19-cel kapcsolatban a félrevezető tájékoztatás elleni irányelvét".

Keddre néhány felhasználó már ki is próbálta a mikroblog új, kevesebb szabályt érvényesítő politikáját, mely azután kezdődött, hogy Elon Musk amerikai milliárdos megvásárolta a platformot.

A Twitter döntése, mely szerint a továbbiakban nem törli a Covid-19 elleni vakcinák biztonságosságára vonatkozó "hamis állításokat", a közegészségügyi szakemberek körében csalódást keltett.

"A platform 100 százalékos felelőssége, hogy a káros tartalomtól megvédje a felhasználóit. Ez teljesen elfogadhatatlan" - írta Paul Russo, a New York-i Yeshiva Egyetem Katz School of Science and Health dékánja.

Musk, aki maga is terjesztett "téves információt" a Covid-19-ről, jelezte, hogy vissza akarja vonni a Twitter sok korábbi szabályát, amelyekkel a "félrevezető információk" ellen küzdött a portál, írja az MTI.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató