2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Zelenszkij: Több mint 1 billió dollárra van szükség Ukrajna újjáépítéséhez

Ukrajna azt tervezi, hogy elindítja a "mecenatúra" programot, amely lehetővé teszi a nemzeti kormányok és vállalatok számára, hogy részt vegyenek egy adott régió, város, gazdasági ágazat vagy vállalkozás újjáépítésében - mondta Volodimir Zelenszkij.



Zelenszkij szerint Ukrajna újjáépítéséhez több mint 1 billió dollárra lenne szükség, és Kijev azt tervezi, hogy a nyugati országokat bevonja az erőfeszítésekbe azzal, hogy "védnökséget" biztosít számukra bizonyos régiók és városok felett.

"Már most több tucat partnerországot vonunk be Ukrajna újjáépítésének folyamatába. A teljes munka [becslések szerint] több mint 1 billió dollárra tehető" - mondta kedden, amikor Odessza pályázatát ismertette a 2030-as expó megrendezésére.

Szavai szerint országa azt tervezi, hogy elindítja a "mecenatúra" programot, amely lehetővé teszi a nemzeti kormányok és vállalatok számára, hogy részt vegyenek egy adott régió, város, gazdasági ágazat vagy vállalkozás újjáépítésében.

Az elnök azt állította, hogy egyes országok, köztük Franciaország, az Egyesült Királyság, Hollandia, Németország, Dánia, Finnország, Olaszország, Törökország, Svájc, az Egyesült Államok, Japán és Ausztrália már jelezték érdeklődésüket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató