2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

22 év után bukott le egy kecskeméti diszkó két biztonsági őre gyilkosság miatt

22 évvel azután fogtak el két férfit, hogy a gyanú szerint aljas indokból megöltek egy 24 éves férfit Kecskeméten, olvasható a rendőrség honlapján.

2000. október 1-jén a Kecskeméten található Silver diszkóban hajnalban az egyik vendéget a szórakozóhely biztonsági munkatársai tettleg bántalmazták, majd kivezették az épületből. A 24 éves fiatalembert nem sokkal később a közelben lévő vasúti síneken egy vonat elgázolta, a férfi a helyszínen életét vesztette. Az ügyben akkor indított államigazgatási eljárás – elsősorban az igazságügyi orvosszakértő szakvéleményére alapozva – idegenkezűséget nem állapított meg, így az eljárást megszüntették.

2020 nyarán a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályán egy orgazdaság ügyében folytatott nyomozás során olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, mely alapján feltételezhető volt, hogy a sértett halála nem egyszerű baleset volt, ezért a nyomozást aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt elrendelték. A nyomozás eredményeként a rendőrök 2022. november 29-én két férfit előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki és vettek őrizetbe.

Az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte.

Ezen a vonalon elindulva a KR NNI nyomozói begyűjtöttek minden bizonyítékot, közel száz tanút kutattak fel, és a vallomások azt támasztották alá, hogy két férfi vonatkozásában az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja megalapozott. A jelenleg 47 éves N. Tamást és a most 49 éves V. Lajost 2022. november 29-én hajnalban fogták el a nyomozók a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen. A kecskeméti N. Tamást otthona közelében, míg a nagyvenyimi V. Lajost munkahelye előtt.

Miután mindkettőjük otthonában kutatást tartottak a rendőrök, mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A két gyanúsítottat a KR NNI bűnügyi őrizetbe vette, majd mindkettőjük letartóztatását kezdeményezte.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató