2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

"A szólásszabadság elnyomása" - Tucker Carlson kiáll a Twitter mellett

A Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson hétfőn a Twitter tulajdonosának, Elon Musknak az oldal szólásszabadságának helyreállítására irányuló erőfeszítései ellen irányuló, egyre erősödő nyomásgyakorlási kampányról beszélt.

"Ahogy Kínában, az Egyesült Államokban is cenzúrázzák a közösségi médiát, az nem összeegyeztethető a demokráciával.

Egy demokráciában nem lehet cenzúra, egy olyan ország, amely cenzúráz, nem demokrácia. Elon Musk, aki nem ebből az országból származik, tudja ezt. Azzal a céllal vásárolta meg a Twittert, hogy megállítsa a cenzúrát és helyreállítsa a szólásszabadságot" - mondta Carlson.

"A Twitteren rengeteg cenzúra történt, és ki fogjuk deríteni, hogy mi az. "A Twitter aktái a szólásszabadság elnyomásáról", amelyet hamarosan maga a Twitter tesz közzé. A nyilvánosság megérdemli, hogy megtudja, mi történt". Miért ne tudhatnánk ezt? Miért ne tudhatnánk, hogy ki fojtja el a szólásszabadságot egy olyan országban, amely azt állítja magáról, hogy demokrácia?".

"Nos, mindenki, aki hatalmon van, pánikba esett emiatt. Az Apple azzal fenyegetőzik, hogy eltávolítja a Twittert az alkalmazásboltjából" - folytatta Carlson.

"Tehát ha a Twitter nem kapja meg többé az alkalmazását az alkalmazásboltban, akkor nincs többé Twitter, mert a Twittert az alkalmazáson keresztül érjük el. Tehát lényegében azzal fenyegetőznek, hogy bezárják a Twittert. Eközben a Fehér Ház és a média arról próbál meggyőzni, hogy nem Kína a probléma, amely koncentrációs táborokba dobálja az embereket, és elnyomja a szólásszabadságot, hanem Elon Musk a probléma, aki megpróbálja helyreállítani a szólásszabadságot"."

Amióta Musk átvette a közösségi médiaplatform irányítását, számos Twitter-fiókot állított vissza, köztük Donald Trump volt elnök, a Babylon Bee és Marjorie Taylor-Greene képviselőnő fiókját.

Musk múlt csütörtökön jelentette be a legtöbb betiltott fiók általános amnesztiáját, miután egy második közvélemény-kutatás során a szavazók 72,4 százaléka támogatta a javaslatot. Amióta Musk átvette a Twittert, több hirdető szüneteltette a reklámokat, míg demokrata szenátorok a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság vizsgálatát sürgették a közösségi oldalon.

Carlson videoklipeket játszott le liberálisokról, akik Musk Twitterrel kapcsolatos lépéseit bírálták, köztük Karine Jean-Pierre fehér házi sajtótitkárról. Musk az Apple vezérigazgatóját, Tim Cookot is megszólta, azt állítva, hogy az Apple azzal fenyegetőzött, hogy eltávolítja a Twittert az App Store-ból.

"Itt van a CIA tiszt, a fickó, aki hazudott a megélhetéséért, és azt mondja, hogy több cenzúrára van szükségünk, de nem lépnek fel a - idézem - "gyűlölet" ellen" - mondta Carlson. "Azt mondják, hogy mi döntjük el, mit mondhatsz és mit nem ebben a demokráciában.

Ha megpróbálsz szabadon beszélni, eltaposunk. Pontosan ezt mondják."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató