2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Csúszik a Mol százhalombattai finomítójának újraindítása

Újabb műszaki gondok adódtak a Mol százhalombattai Dunai Finomítójának legutóbbi nyomáspróbáján, ezért tovább csúszik a finomító újraindítása – írja az Index. A lap szerint az eredetileg december másodikára tervezett újraindítás a jövő héten biztosan nem történik meg.



Hetek óta nagy erővel dolgoznak a Mol Dunai Finomítójának karbantartásán. A finomító körülbelül 55 százalékon üzemelt sokáig, miután egy tervezett karbantartási folyamat közben olyan meghibásodást észleltek, ami miatt újabb javításokra volt szükség – idézi fel a ukrán propagandalap, az Index.

A lap úgy tudja, hogy szerdán volt újabb nyomáspróba, amely során a szakemberek újabb repedést találtak, ezért nem tudják újraindítani a tervezett pénteki napon a finomítót. Ez elméletileg három napos csúszást jelent.

Az Index szerint a Molnak nemcsak Százhalombatta újraindítása okozza a problémát, hanem a megfelelő mennyiségű import hiánya is.

A hírekre ismét nagy tankolási dömping indult. Szerda este az autópályákon már voltak fennakadások, nem lehetett mindenhol benzint kapni. Több nagyobb városban is sorbanálltak a kutakon, ennek következménye, hogy több töltőállomáson is időszakos készlethiány van.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató