2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Lavrov a nukleáris háború hatalmas kockázatára figyelmeztet

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy minden nukleáris államok közötti konfliktus, még ha hagyományos fegyverekkel kezdődik is, valószínűleg totális nukleáris háborúvá fajul, ezért mindenáron el kell kerülni.



A diplomatát egy csütörtöki sajtótájékoztatón arról kérdezték, hogy Moszkva és Washington közösen törekszik stratégiai képességeinek csökkentésére.

Lavrov válaszában rámutatott, hogy 2021 szeptemberében az Egyesült Államok lényegében befagyasztotta a stratégiai támadófegyverek korlátozásáról szóló megállapodás eléréséről szóló kétoldalú tárgyalásokat, jóval azelőtt, hogy Oroszország megkezdte volna katonai műveletét Ukrajnában.

Azt az ukrán infrastruktúrát érik csapások, amely segíti az oroszok legyilkolását

“Kiiktatjuk azokat az energetikai létesítményeket, amelyek lehetővé teszik Ukrajna ellátását halálos fegyverekkel, azért hogy oroszokat öljenek velük” – mondta Lavrov.

A miniszter szerint az Egyesült Államok és a NATO közvetlen részvevője az ukrajnai konfliktusnak, egyebek között azzal. hogy fegyvert szállít, zsoldosokat és katonai kiképzőket küld Ukrajnába, és katonákat képez ki a saját területén.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató