2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Egy nagy futballnemzet vége – picsog a német sajtó

A német labdarúgó-válogatott hiába győzte le 4–2-re Costa Ricát a világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, Hansi Flick csapata így sem jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A németországi újságok nem kímélik a nationalelfet és a helyi szövetséget.

A Kicker kritikusan fogalmaz: A DFB minden szinten elbukott, így nem lehet folytatni.

A lap szerint sokan okolhatók a kudarcért, az egyik legnagyobb probléma pedig, hogy hiányzik a „gyilkos ösztön” a játékosokból.

„A nagy futballnemzet Németország” – ez már csak a múlt, írják, hozzátéve, hogy Costa Ricát le lehetett volna győzni hét-nyolc góllal, ehelyett a német csapat a vezetés megszerzése után visszahozta a játékba az ellenfelét.

A Bild széljegyzetének címe:

EGY NAGY FUTBALLNEMZET VÉGE.

A lap csupán megemlíti, hogy Spanyolország minden bizonnyal nem adott bele mindent az egyenlítésért a második félidőben, ugyanakkor határozottan állítja, hogy a német válogatott kieséséért a német szövetség, az edző, a stábtagok és a játékosok a felelősek.

Mint írják: Ezen a napon, 2022. december 1-jén tanúi voltunk egy egykoron nagy és büszke futballnemzet végének.

A Spiegel már a meccs után összegyűjtötte a legnagyobb német vb-kudarcokat az utóbbi 84 évből, a csütörtöki meccsről pedig így ír, utalva a japánok második góljára: Néhány milliméter – és mégis mérföldekre a világ legjobbjaitól.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung a negatívumok mellett említést tesz Jamal Musialáról, a jövő reménységéről.

„Egy 19 éves fiatal nem tudja egyedül elbírni a német futballvilág terheit.”

A Süddeutsche Zeitung kommentárjának címe: A világbajnoki küldetés kudarcot vallott.

Az újság arról ír, hogy a német csapat a pályán, és azon kívül is szerencsétlen volt a tornán.

A Sport1 megemlíti, hogy a németeknek csak az utolsó pillanatokban sikerült elkerülniük, hogy a világbajnokságok története során először ne nyerjenek egy csoportmérkőzést sem.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató