2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Véres állatszemeket küldtek a magyarországi ukrán nagykövetségre

Összehangolt akciót szerveztek ismeretlenek az ukrán nagykövetségek ellen.

Állatszemeket tartalmazó „véres csomagokat” kaptak az ukrán nagykövetségek – írta meg a Reuters. 

Több külföldi ukrán nagykövetségre is érkeztek állatszemeket tartalmazó „véres csomagok” 
– közölte pénteken a külügyminisztérium, miután egy sor levélbombát küldtek spanyolországi címekre, köztük Ukrajna madridi nagykövetségére.

A jellegzetes színű és szagú folyadékkal átitatott csomagokat Magyarország, Hollandia, Lengyelország, Horvátország és Olaszország nagykövetségeire, a nápolyi és krakkói főkonzulátusokra, valamint a brünni konzulátusra küldték – mondta Oleg Nikolenko szóvivő.

Tanulmányozzuk az üzenet jelentését”

 – írta Nikolenko a Facebookon közzétett nyilatkozatában, hozzátéve, hogy Dmytro Kuleba külügyminiszter elrendelte, hogy az összes érintett nagykövetséget és konzulátust fokozott biztonsági intézkedések alá helyezzék.

A héten hat levélbombát küldtek spanyolországi célpontoknak, köztük Pedro Sanchez miniszterelnöknek és az Egyesült Államok madridi nagykövetségének, ami arra késztette Spanyolországot, hogy fokozza a biztonsági intézkedéseket.

Nikolenko elmondta, hogy a vatikáni nagykövet lakásának bejáratát megrongálták. Egy római nagykövetségi forrás szerint emberi ürüléket hagytak az ajtó előtt. Nikolenko azt is elmondta, hogy a kazahsztáni nagykövetség bombafenyegetést kapott, amit később nem erősítettek meg.

Az Egyesült Államokban lévő nagykövetség egy levelet kapott, amely egy Ukrajnát bíráló cikket tartalmazott - mondta. A levél, mint a legtöbb más levél, egy európai országból származott – mondta, anélkül, hogy részleteket közölt volna.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató