2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij felesége: ne hagyjátok, hogy az emberek elfelejtsék, háború van

Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége felszólította az Egyesült Királyságot, s minden más nyugati nemzetet, hogy ne hagyják, hogy az emberek elfelejtsék, Ukrajnában háború dúl.

Az ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka a Times-nak egy nagyon erős interjút adott, melyben arra kért minden nyugati országot, hogy ne adják meg Oroszországnak, amit valójában akar:

“Teljesen érthető, hogy a Nyugat elfáradt. Azonban ez a kifejezés, melyet elég gyakran hallok – háborús fáradtság – nagyon veszélyes kifejezés számunkra, hiszen az ellenfelünk pontosan ezt akarja. Azt várják, hogy az emberek egyszerűen elfelejtsék, hogy a világ belefáradjon a szomorú hírekbe, és hogy Ukrajna eltűnjön a címlapokról. Akkor úgy éreznék (az oroszok), hogy engedélyt kaptak arra, hogy azt tegyenek, amit csak akarnak.”

Rámutatott, a tél beköszöntével az oroszok azzal próbálkoznak, hogy terrorizálják az ukránokat, hogy azt higgyék, nem lesznek képesek túlélni a telet.

“Hiba lenne azt állítani, hogy ezek a dolgok nem ijesztenek meg minket. Igenis megijesztenek, de tudjuk, hogy ezt el kell viselnünk. A tél alattomos, és ők pont erre számítanak. Nem ez az első alkalom, hogy a természet erejét használják a civil lakosság ellen.”

Zelenszka ezt követően egy kevésbé népszerű álláspontot osztott meg, mondván, minden kapcsolatot megszakított minden orosz rokonával és ismerősével, leszögezve:

“Putyin természetesen hibás, de az orosz nép támogatása nélkül ezt nem lett volna képes ilyen mértékben véghez vinni. Vannak rokonaim Oroszországban, de nem kommunikálunk. Ezek a kapcsolatok teljes mértékben megszűntek. Nincs értelme visszatérni ezekhez a párbeszédekhez, amikor a saját életed, a gyermekeidé, a családodé hatalmas veszélyben van, és az emberek még csak annyit sem kérdeznek, hogy élsz-e vagy sem…”
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató