2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az Osztrák Szabadságpárt képviselője: páratlanul képmutató az uniós kifizetések befagyasztása

Petra Steger,az ausztriai Nemzeti Tanács képviselője felszólította az osztrák kormányt, hogy ne támogassa az Európai Bizottság képmutató javaslatát Magyarországgal szemben.



 Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jobboldali párt politikusa, Petra Steger szerint rendkívül képmutató módon viselkedik az Európai Bizottság, amikor jelentős pénzösszegek befagyasztását javasolja Magyarországgal szemben.
 
“Miközben maga az Európai Unió folyamatosan megszegi saját szerződéseit – kezdve az adósság- és transzferunióval, az Európai Központi Bankon keresztül történő, szerződésszegő monetáris államfinanszírozással, az egyre több, egyetlen koppenhágai kritériumot sem teljesítő csatlakozó jelölt önkényes befogadásával és a hatáskörök folyamatos önkényes kiterjesztésével – Magyarországot most állítólagos korrupció miatt tömegesen szankcionálni akarják. Ez egy teljesen aránytalan döntés, amely inkább egy politikai kampánynak tűnik a konzervatív nemzetállamok ellen, amelyek nem támogatják Brüsszel menetrendjét” – jelentette ki a párt európai ügyekkel foglalkozó szóvivője, aki megjegyezte hogy Magyarország azon kevés uniós országok egyike, amelyik küzd az illegális migráció ellen, és nem vesz részt az Oroszországgal szembeni üzletellenes szankciókban sem. Ahogy fogalmazott: a brüsszeli elitnek szankciók helyett Magyarországról kellett volna példát vennie.
 
Az FPÖ ezért arra kéri az osztrák kormányt, hogy ne támogassa az Európai Bizottság “groteszk és képmutató” javaslatát.

(V4NA)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató