2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Németországnak csak két napra elegendő fegyverkészlete maradt

A Bundeswehrnek két napra elegendő fegyverkészlete van a súlyos harcok idejére – mondta Oliver Moody német szakértő a Times rádiónak.



Elmondta, hogy az ukrajnai konfliktus és az ukrán fegyveres erők felszereléseinek szállítása miatt Európa-szerte kimerültek a készletek.

Németországban azonban a probléma különösen akut, mivel a fegyveres erők finanszírozását régóta csökkentik. Mint a szakember leszögezte, Berlinnek most legalább 20 milliárd eurót kell költenie egy olyan arzenál újjáépítésére, amely megfelel a NATO minimális követelményeinek.

Moody azt is hozzátette, hogy a Bundeswehrnek csak két napra elegendő fegyvere és lőszere maradt az aktív harci műveletekhez, ha szükség lenne rá.

A Donbassz felszabadítására irányuló orosz különleges hadművelet megkezdése után az USA, az Egyesült Királyság és az EU több milliárd dollárt különített el az ukrán fegyveres erők számára harci felszerelésekre. Moszkva többször megjegyezte, hogy a Nyugat a konfliktus elhúzására törekszik. A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy a külföldi fegyverszállítmányok az orosz légierő legitim célpontjaivá válnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató